Udlodninger i 2014

Ved ansøgningsfristen udløb vedr. donationerne for 2014 var der pr. 15. oktober 2014 indkommet 6 gode og relevante forslag med en tilfredsstillende geografisk spredning i kommunen.

Det betød at afstemningen i 2014 var delt op i en østlig og en vestlig del af Faxe Kommune med 3 forslag i hvert område.

Det forslag som fik flest stemmer (“likes”) pr. 31. oktober 2014 i h.h.v. øst og vest modtog hver kr. 5.000,- jf. deres ansøgning, mens de sidste kr. 5.000,- blev udvalgt blandt de 4 andre forslag efter Peter Joensen’s vurdering.

I 2014 blev det følgende 3 organisationer som hver især modtog kr. 5.000,- i h.t. deres ansøgning. Resultatet kan også ses på www.facebook.com/CJoensen.dk 

Fra den østlige del af Faxe Kommune vandt Faxe Bridgeklub med flest ”likes”.

Fra den vestlige del af Faxe Kommune vandt FDF Haslev med flest ”likes”.

Den 3. donation blev Cafe Paraplyen & Paraply Sjakket og er udvalgt af Peter Joensen.

—————————————————————————————————————————-

Det har været meget svært at udvælge ”vinderen” af den sidste donation for alle forslag/indstillinger er både gode og relevante.
Så den 3. donation er valgt ud fra bl.a. et højt stemmetal, mange delinger og kommentarer, samt ikke mindst, at netop den gruppe mennesker som nu får glæde af donationen måske ikke er dem som i dagligdagen får mest anerkendelse.

Selvom man ikke ”vandt” i år, så håber jeg omtalen af de 6 forslag / projekter / indsatser på de sociale medier og i pressen vil give opmærksomhed og anerkendelse samt mere synlighed og støtte/opbakning (det er faktisk en del af meningen med dette projekt). Ud fra de mange delinger, kommentarer og opslag på Facebook, så er de respektive indsatser i hvert fald spredt flot rundt i Faxe Kommune. Alle 6 organisationer gør på hver sin måde en god og positiv  forskel i lokal- og civilsamfundet.

Så mange TAK – både til de 6 organisationer for deres store frivillige og sociale arbejde i hverdagen, samt til de mange som har stemt, delt og kommenteret 🙂

På glædeligt gensyn i 2015 og bedste hilsner fra Peter Joensen / www.C-Joensen.dk

Webmaster C (@) peterjoensen.dk

Nedenfor er en kort præsentation af de indsendte forslag fra h.h.v. den østlige og vestlige del af Faxe kommune.

Fra den østlige del af Faxe kommune:

Lindevejscentrets Venner: En frivillig forening som hjælper og støtter de ældre beboere på Faxe Kommunes plejecenter – Lindevejscentret. Det gør de bl.a. ved at holde månedlige arrangementer. F.eks. musik/sang med diverse kunstnere udefra, Bankospil, ”Slå katten af tønden”, Gløggdag med æbleskiver, Filmfremvisning fra gamle dage, og hvad der kan glæde beboerne i en ellers ”grå” hverdag.

Søger om tilskud til en bustur (handicapbus) ud i det skønne kommende forår med efterfølgende kaffe/kage.

Link til Lindevejscentret: http://www.faxekommune.dk/lindevejscentret-0

 

Familie & Samfund i Karise: En frivillig forening som arbejder med kulturelle og sociale engagementer i nærområdet.

Søger om tilskud som hjælp til afvikling af div. arrangementer og foredrag, virksomhedsbesøg, underholdning, udflugter med guider og hyggeaftener med spisning. (de fleste deltagere er primært + 60 år)

Link til lidt info om deres aktiviteter: http://www.kultunaut.dk/perl/sted/type-nynaut/nr-2126508

og lidt baggrund fra maj 2012: http://faxe.netavis.nu/familie-og-samfund-karise-har-70-ars-jubilaeum


Faxe Bridgeklub:
En lokal forening under Danmarks Bridgeforbund, som spiller bridge i Æblehaven hver tirsdag aften. Klubben har p.t. 60 medlemmer, hvoraf størstedelen er over 70 år.

Søger om tilskud til styrkelse af det sociale sammenhold, f.eks. ved muligheden for at holde julearrangement med spisning, eller til markering af foreningens 10 års jubilæum i 2015.

Link til lidt info om deres aktiviteter: http://www.bridge.dk/2405/

 

Fra den vestlige del af Faxe kommune:

FDF Haslev: En landsdækkende folkekirkelig børne- og ungdomsorganisation, hvor kernen er fællesskabet, både for børn og voksne. Det at lege, hygge, grine og tale sammen, og at blive mødt med respekt uanset baggrund, alder eller evner. FDF tror på potentialet i hvert enkelt menneske og at det præger den måde vi er sammen på.

FDF Haslev har i maj 2014 startet et nyt tilbud for børn og unge i hele Faxe Kommune ved at etablere klatring & rappelling som en selvstændig aktivitet. Klatringen foregår udendørs på et nyt knap 9 m højt klatretårn v. F-Huset på Bregentvedvej.

FDF Haslev søger om tilskud vedr. deres projekt med at etablere et indendørs boulderrum i F-Huset, hvor børnene/de unge kan fortsætte den nye aktivitet henover vinterhalvåret.

Link til FDF Haslev http://fdf.dk/haslev/

 

Haslev TT: En idrætsforening med gymnastik og trampolin på programmet. Aktiviteterne dækker gymnastik fra de helt små 1-årige til de ældre, hvor den ældste er p.t. er 86 år. I trampolinspring er der tilbud fra de små 3-årige til voksne, og der er både indenfor gymnastik og trampolinspring tilbud på alle niveauer.

HTT søger om tilskud til indkøb af yderligere stepbænke til deres DROP IN fitnesstræning. Et M/K hold for voksne, hvor der lægges vægt på cirkeltræning i højt tempo med brug af forskellige rekvisitter. Da tilslutningen til holdet er stigende, mangler holdet indtil videre 8 stepbænke for at alle kan få en stepbænk at arbejde på.

Link til Haslev TT http://htt.dk/


Cafe Paraplyen og Paraply Sjakket:
Et socialt værested med cafe og genbrugsbutik. Cafeen har en flok frivillige der bærer cafeens daglige drift og løfter en enorm arbejdsbyrde. Hvis ikke de frivillige stod for køkkenets daglige drift, ville de 2 medarbejdere ikke have tiden til al det sociale arbejde, der bliver udført i cafeen. Paraply Sjakket holder til på Gården (Gisselfeldtvej 1), hvor de frivillige udviser en enorm stolthed over at stedet skal se pænt ud, og de er meget beviste om, at grunden til at stedet eksisterer er, at der skal tjenes penge for bl.a. at kunne ansætte borgere på særlige vilkår.

Der søges om tilskud til at kunne arrangere noget for de frivillige, således at de kan forkæles lidt og blive påskønnet for deres store frivillige og sociale indsats.

Links: https://www.facebook.com/anne.petersen.75491?fref=ts

og https://www.facebook.com/pages/G%C3%A5rden/303707839748525

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *